GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stark start på året för Fredricson

Peder Fredricson inledde tävlingsåret med stora framgångar på Global Champions-touren i Doha. Det blev seger i lag och en andraplats individuellt.
Sämre gick det i GP-hoppningen med en tionde plats.
Peder Fredricson, på hästen Hansson WL, gör succé i Doha. Arkivbild.
Peder Fredricson, på hästen Hansson WL, gör succé i Doha. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det så kallade abortviruset har fått ridsporttävlingarna i en stor del av världen att avstanna av rädsla för smittorisken. Men Qatar ingår inte i riskområdet och där tävlar flera svenskar i säsongspremiären på den penningstinna Global Champions-touren.

Bäst gick det för Peder Fredricson, som i par med tysken Markus Ehning, var felfria och snabbast av alla i Global Champions League-tävlingen.

Fredricson var dessutom individuellt näst snabbast av alla på sin häst Hansson WL.

– Det känns jättebra med en så fin start på säsongen, sade Fredricson i en intervju efter ritten och berömde sin lagkamrat Marcus Ehning, enligt Svenska ridsportförbundet.

Fredricson var inte den enda svensken som stod för ett toppresultat. Bara 19 hundradelar efter honom, på tredje plats, också det efter en felfri runda, kom landslagskompisen Henrik von Eckermann på hästen King Edward. Den tredje svensken, Evelina Tovek, kom först på 31:a plats, med åtta fel.

Det gick sämre för Fredricson i den individuella grand prix-hoppningen senare under lördagen. Till den hade han bytt häst, till Christian K. Det blev fyra fel i grundomgången och en sammanlagd tiondeplats för det svenska ekipaget. Niels Bruynseels, Belgien, vann på hästen Delux van T&L.

Läs mer