Annons

Supportern efter vändningen: ”Emotionell bergochdalbana”

När Lucas Moura i 96:e minuten satte 3-2 till Tottenham i Champions Leaguesemin mot Ajax utbröt vild glädje bland alla Tottenhamsupportrar. Till och med långtidsskadade storstjärnan Harry Kane trotsade smärtor och sprang runt i vild eufori på Amsterdam Arena. Liknande scener utspelades i en lägenhet i Malmö, där hängivna ”Spurs”-supportern och Ystadsbon Kevin Olofsson såg miraklet inträffa.
fotboll • Publicerad 9 maj 2019
Kevin Olofsson är stor Tottenham-supporter och ska lägga till Tottenham som namn.
Kevin Olofsson är stor Tottenham-supporter och ska lägga till Tottenham som namn.

- Jag följde matchen hos en kompis i Malmö, som faktiskt är Arsenal-supporter. Det var en emotionell berg- och dalbana, precis som alltid när Tottenham spelar, säger Kevin dagen efter.

YA-sporten har tidigare skrivit om Kevin och hans kärlek till Londonklubben som sträcker sig så långt att han har ansökt om att få lägga till Tottenham som namn. Nu stod hans älskade Spurs för en omöjlig uppgift när laget skulle göra tre mål på 45 minuter mot ett Ajax som tidigare slagit ut elefanter som Juventus och Real Madrid.

Annons

- Det var lite deppigt i paus. Men det är som man säger, hoppet är det sista som överger en. Men det var tufft sista fem där jag började tänka att det blir en hedersam förlust. Men så sätter Lucas Moura 3-2 i slutet. Då var det helt extas, säger Olofsson.

Hur tror du det går i finalen mot Liverpool?

- Det känns faktiskt bra att det är Liverpool vi ska möta. Lagen möts så ofta och de kan varandra utan och innan. Det hade varit läbbigare att möta Barcelona. Det blir dagsformen som avgör. Men det kommer bli jämnt. Det kan nog gå till straffar till och med.

Finalen spelas i Madrid. Kommer du åka dit och se den på plats?

- Jag har kollat upp möjligheten. Men det kommer nog bli tufft. Biljetterna lär gå som smör i solsken.

När Ystads Allehanda senast pratade med Kevin hade han ansökt om att få lägga till Tottenham som namn. Men han utlovade även att han skulle tatuera in klubbens emblem som pryds av en tupp, och det löftet står han fast vid.

- Absolut! Det hade varit det största som hänt i klubbens historia. Det måste man ju fira på något sätt.

Hur går det med namnbytet då?

- Det skulle ta en månad, så rimligtvis bör jag få besked nästa vecka. Men jag får hoppas på att det inte är en Arsenalsupporter som behandlar mitt ärende på Skatteverket, för då kommer jag nog inte få besked innan finalen, säger Kevin och skrattar.

Annons

Niclas LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons