Annons

Svängigt när IFK föll

IFK Ystad förlorade den viktiga fyrapoängsmatchen mot Drott efter en synnerligen svängig match där lagen turades om att dominera i spel och målskytte. Till slut tippade gungbrädan över till Drotts fördel och hallänningarna kunde åka hem med två sköna poäng efter seger med 29–25 (15–10).
Sport • Publicerad 14 november 2008
Bild: Sprisse Nilsson
Bild: Sprisse NilssonFoto: 

Efter en kanonstart av IFK Ystad och 7-3 tog det roliga slut för IFK Ystad i samband med ett tre utvisningar på kort tid.

Drott utnyttjade de numerära överlägena till att gå i kapp och när man väl gjort så hade man tillräckligt med vind i seglen för att också distansera sig rejält inför pausvilan.

Annons

Med fyra raka mål drygade Drott i början av den andra halvleken ut ledningen till 12-21 och i det läget trodde nog inte ens de mest inbitna IFK:arna på poäng.

Och det blev det heller inte även om IFK var ytterst när att vända på steken.

Di röe fick nämligen åter ordning på spelet både framåt och bakåt och med en Jonas Busk på strålande spelhumör (se separat artikel) tvingade IFK Ystad Drott till en time out sedan Mattias Lundh reducerade till 21-22.

Och det skulle visa sig vara en välbehövlig paus.

Drott samlade under denna nytt mod och med två snabba mål gjorde gästerna det slutliga rycket.

- Vi började väl hyfsat men när vi kom i överläge blev vi stillastående, initiativlösa och frustrerade, menade IFK-tränaren Krister Lindgren som till mångt och mycket förklarade sammanklappningen med orutin.

Drott spelade en snabb och fyndig handboll där man med fart och vältajmade passningar skapade luckor för varandra.

Och när tränaren Tomas "Ryssen" Eriksson klev in för att styra upp försvarsspelet efter en kvarts spel växte Drott till ett svårforcerat kollektiv.

Men förlusten till trots fanns det ljuspunkter i IFK.

Periodvis spelade man således riktigt bra och stundtals hittade man in på linjen på ett sätt som man inte gjort tidigare.

Annons

Och det fanns också individuella plus.

Förutom Jonas Busk också exempelvis Andes Jacobson.

- Ja, Anders hade en del ljusa stunder och Mattias Lundh var väl heller inte så dum när han kom in, menade Krister som emellertid främst ville hylla Johan Duvander.

- Tycker han var duktig både bakåt och framåt. I anfallet tog han egna initiativ och bakåt tog han för sig. Han har varit "försvunnen" några matcher men var nu tillbaka i gott slag.

Noterbart slutligen att Fahrudin Zaimovic återigen fick rött kort, nu efter tre utvisningar och blir därmed med automatik avstängd nästa match.

Extra surt eftersom han helt oförskyllt fick sitta av en tvåminutersutvisning som rätteligen i stället borde drabbat Johan Duvander.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons