Annons

Svängigt värre när YIF tog emot Sjöbo

Det svängde både hit och dit när Ystads IF och Sjöbo IF jagade segern på Sandskogens IP.
Till slut landade allt i att lagen fick var sin poäng.
Matchen slutade 2–2 efter att YIF kvitterat sent.
Fotboll • Publicerad 19 april 2024
Ystads IF spelade oavgjort hemma mot Sjöbo IF på Sandskogens IP.
Ystads IF spelade oavgjort hemma mot Sjöbo IF på Sandskogens IP.Foto: Ulf Gummesson
Fotboll, division 4

Ystads IF–Sjöbo IF 2–2 (0–0)

Y: Emil Svensson, André Åkesson Nilsson.

S: Viktor Nielsen (straff), Melker Åkesson.

Ystads IF hade det mesta av spelet i den första halvleken, medan Sjöbo mest satsade på snabba omställningar. Som farligast var det när YIF hade en nick i ribban men halvleken slutade mållös.

Tio minuter in i den andra halvleken fick sedan YIF utdelning på sitt spelövertag när Emil Svensson var sist på bollen efter ett motlägg som uppstod efter en fast situation.

Annons

– Vi har 8–9 hörnor i andra och 13–3 i hörnor totalt. Efter målet fortsätter vi att trycka på och hade ett bra momentum och läge för 2–0, men bollen gick utanför stolpen, Micke Högström, tränare i YIF.

”Då var det lite ridå ner, men vi försökte och fick till en forcering och ett bra tryck. Och vi lyckades få in 2–2 och hade faktiskt ett bra kanonläge för 3–2 med”
Micke Högström

Men något 2–0 blev det inte. I stället utnyttjade Sjöbo IF ett misstag hos YIF och gick till anfall som slutade i en straffspark som man förvaltade på bästa sätt. 1–1.

Strax därefter slog Sjöbo till igen, efter ett felpass i YIF:s backlinje och plötsligt var gästerna i ledning i matchens slutskede.

– Då var det lite ridå ner, men vi försökte och fick till en forcering och ett bra tryck. Och vi lyckades få in 2–2 och hade faktiskt ett kanonläge för 3–2 med, det var ett skott från 16 meter som gick mot mål men som träffade ryggen på en spelare, säger Micke Högström.

YIF-tränaren berömde särskilt kvartetten Emil Svensson, Nino Jangkot, Johannes Johansson och Zak Epplette medan han försökte bestämma sig för om han var nöjd eller missnöjd med poängfördelningen.

– Vi har 80–20 i bollinnehav och jag hade hoppats på mer än en poäng. Men de försvarade sig bra och gjorde bra det bra helt enkelt. Sedan kunde det faktiskt ha slutat med noll poäng för oss också, så det är ändå skönt att komma härifrån med en poäng.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons