Annons

Svenska junioreliten gör upp i stortävling på Österlens GK

De nationella, högklassiga golftävlingarna i sydöstra Skåne avlöser varandra. Tidigare i veckan har både Abbekås Open och Sjöbo Open avgjorts och nu är det dags för Österlens GK:s Grand Opening som pågår från lördag till måndag.
Golf • Publicerad 19 april 2024
William Wistrand, ett av hemmahoppen i Österlens GK:s tävling Grand Opening.
William Wistrand, ett av hemmahoppen i Österlens GK:s tävling Grand Opening.

Tävlingen ingår i den svenska Teentouren så det är gräddan av Sveriges juniorer som kommer att genomföra de tre ronderna på Djupadalsbanan. Intresset var så stort att arrangörsklubben tvingades tacka nej till över hundra spelare. 156 ryms i startfältet men 277 hade anmält sig. Av dessa 156 är 102 pojkar och 54 flickor.

Tävlingsformen är slagspel och det är cut efter två dagars spel. 24 flickor och 45 pojkar plus eventuella delningar går vidare till den avslutande dagens spel. De fyra bästa tjejerna och de åtta bästa killarna får var sin uppflyttningsplats till Elit #1 på Carlskrona GK i mitten av maj.

Annons

Första bollen går ut klockan 8 på lördagsmorgonen och den sista ger sig av klockan 15.

Givetvis finns en hel drös spelare från de sydöstskånska klubbarna på plats. Från Abbekås GK hittar vi Olle Evald, Oskar Olsson, Tova Hatton, Thea Fridh och Linnea Olsson, från Österlens GK Oliver Längerberg, Viggo Olsson Mörk och William Wistrand samt från Tomelilla GK Emma Ralmark.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons