Annons

Svenska straffhjälten får Walk of fame-plats

Fotboll • Publicerad 7 augusti 2023
Lina Hurtig firar efter att ha satt dit den avgörande straffen mot USA i åttondelsfinalen av VM.
Lina Hurtig firar efter att ha satt dit den avgörande straffen mot USA i åttondelsfinalen av VM.Foto: Hamish Blair/AP/TT

Armand Duplantis, Nicklas Lidström och Tony Rickardsson. Många stora namn är det som pryder Avestas Walk of fame. Nu, två år efter taget beslut, ska även fotbollslandslaget Lina Hurtigs platta till slut sättas dit.

– Vi hittade inget datum med Lina förra året efter EM och innan säsongen drogs i gång, säger Lars Isacsson (S), som var ordförande i kommunstyrelsen när beslutet om att tilldela Lina Hurtig en Walk of fame-platta fattades, till DN.

Annons

Hurtig tilldelades en platta på gatan vid Lilla Torget i centrala Avesta efter OS-silvret 2021. Isättningen och avtäckningen kunde inte ske då på grund av coronapandemin. Men nu är alltså att datum satt – den 26 augusti.

– Plattan är klar och vi har ett stort evenemang planerat den dagen med en scen på Lilla Torget, säger Kerstin Eriksson, näringslivsutvecklare på Avesta kommun.

Lina Hurtig satte dit den avgörande straffen i straffläggningen mot USA i åttondelsfinalen av fotbolls-VM.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons