Svenskar bakom Minnesotas målfest

Minnesotas svenskar stod för tre av målen i nattens 8–5 seger mot St Louis i NHL-ishockeyn.
Ishockey • Publicerad 16 mars 2023
Minnesota Joel Eriksson Ek gjorde ett mål och två assist när Minnesota besegrade St Louis med 8–5 i nattens NHL-ishockey.Foto: Jeff Roberson/AP/TT

Joel Eriksson Ek stod för ett mål och två assist för sitt Minnesota i matchen som först såg ut att vara St Louis. Eriksson Eks mål var Minnesotas enda i första perioden. St Louis däremot var inne i ett stim och gjorde tre – ett gjorde Pavel Butjnevitj och Jakub Vrana stod för två.

I andra perioden gick Minnesota in och vände matchen. Svenske John Klingberg inledde periodens målskytte i femte minuten, assisterad av landsmännen Marcus Johansson och Joel Eriksson Ek. Det var Klingbergs första mål för Minnesota efter flytten från Dallas den 3 mars.

Sedan rasade det in puckar i snabb takt för Minnesota. På knappt två minuter vände laget och tog ledningen. Svenske Oskar Sundqvist kvitterade till 3–3 drygt en minut efter Klingbergs och mindre än en minut senare hade Mason Shaw gjort 4–3.

Även för Oskar Sundqvist var det första mål för Minnesota efter flytt. Även han kom till klubben den 3 mars, men från Detroit.

Andra perioden slutade 5–1 till Minnesota med mål även av Ryan Hartman och Alex Goligoski. För St Louis gjorde Pavel Butjnevitj sitt andra mål för kvällen.

Minnesota släppte inte sitt övertag utan drygade ut det i tredje perioden genom ett mål vardera av Ryan Reaves och Ryan Hartman. Även Pavel Butjnevitj gjorde mål för sitt St Louis och kunde lämna rinken, visserligen som förlorare, men med tre mål och därmed hattrick.