Annons

Svenskt rekord av Ingrid Friberg

Sport • Publicerad 10 november 2008
Så här ser en skjutlinje i bågskytte ut. 63 deltagare tävlade i Nils Holgerssonträffen i lördags. Bild: privatFoto: 

Det noterades flera fina resultat när Nils Holgerssonträffen avgjordes i Skurup den gångna helgen. Bland annat satte arrangerande Skurups bågskytteklubbs Ingrid Friberg svenskt rekord i klassen DC 60.

Ingrid var jämn i sitt skytte hela tävlingen. I den första ronden fick hon ihop 264 poäng på de 30 pilarna och i den andra sköt hon 265 poäng. Det nya svenska rekordet lyder således på 529 poäng.

Annons

Ingrids rekord var naturligtvis även skånskt rekord. Utöver detta sattes fyra skånska rekord i andra klasser, varav ett tillskrevs Ulrika Hellman i DF60-klassen. Ulrika, svensk mästarinna så sent som i somras, sköt 475 poäng, fördelade på ronder om 239 respektive 236 poäng.

Hemmaklubben hade en del unga löften med som också visade framfötterna, till exempel Pierre Bjelke Holtermann i HC10 och Love Sivertsen i HC13.

Totalt kom 63 skyttar, fördelade på 21 föreningar, till start i 17 olika klasser. Nästa stora arrangemang som går av stapeln i Skurup är Skurup Sparbank Open den 6 december.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons