Sverige tar EM-brons i mixedlagkapp

Sverige tar EM-brons i mixedlagkappen i Rom. Efter sjätte bästa tid i semifinalen höjde sig Sverige med närmare fem sekunder och knep bronsmedaljen.
Simning • Publicerad 15 augusti 2022
EM-brons i lagkapp till Sverige.
EM-brons i lagkapp till Sverige.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter en rafflande sistasträcka av Louise Hansson, 53,72, stod det klart att Sverige tar EM-brons i mixedlagkappen på den sammanlagda tiden 3.23,40.

Först ut var Björn Seeliger som hade simmat bra redan i försöken på 48,07 och han ville inte vara sämre i finalen. Han var bara två hundradelar bakom det och växlade till Robin Hanson som tvåa.

Hanson gjorde även han en mycket bättre sträcka än i semifinalen och sänkte sin sluttid med närmare en halv sekund till 48,91.

Nästa på tur var Sarah Sjöström, som är i lysande form, som slog till med en urstark tid på 52,68 och åt upp hela startfältet så att Louise Hansson kunde hoppa i bassängen som ledare.

Men Hansson lyckades inte riktigt hålla undan från jagande fransyskan Marie Wattel, som hon tidigare under kvällen slagit för sitt EM-guld på 100 meter fjäril, och Storbritanniens Freya Anderson som slutade etta respektive tvåa.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.