Annons

Sviten bruten för Skurup

Skurups segersvit sprack i går. Efter fem raka vinster i division 2 blev det förlust i bortamatchen mot Karlskrona som vann med klara 27-20 (13-9).
Sport • Publicerad 9 januari 2002

Spelande tränaren Mats Kleman var stor i nederlaget och konstaterade att man förlorade mot ett för dagen bättre lag.

Annons

- Karlskrona var bra. Många lag kommer att tappa poäng här uppe, sa han.

Efter en tung start på säsongen har Skurup spottat upp sig men fler än fem raka segermatcher blev det inte.

- Om vi vunnit i dag hade vi blandat oss i toppstriden på allvar. Det var en rätt avgörande match men jag tycker fortfarande att vi har chansen att nå toppen, sa Mats Kleman.

Mot Karlskrona var Skurup däremot aldrig riktigt nära att vinna. Hemmalaget förde matchen från start till mål och hade redan efter första halvlek kopplat ett litet segergrepp.

- Men segersiffrorna blev kanske lite för stora. Vi var bara tre mål efter när det var fem minuter kvar, påpekade Mats Kleman.

- Skillnaden mellan den här matchen och den senaste tidens segrar var att vi inte fick igång vårt kontringsspel den här gången. Det blev mer uppställt och då har vi det svårare.

Trots förlusten fanns det en ljusglimt i Skurup. Kantspelaren Daniel Lind gjorde flest mål i laget och hans åtta fullträffar innebär personligt målrekord.

- Daniel var mycket duktig, avslutade Mats Kleman.

Karlskrona-Skurup 27-20 (13-9)

S: Daniel Lind 8, Mats Kleman 4, Jonas Persson 2, Andreas Andersson 2, Jesper Andersson 2, Andreas Lager och Björn Lindskog.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons