Annons

Swenn Larsson trea i Åre: "Fantastiskt"

Bakom Mikaela Shiffrins rekordsegrar i Åre återfanns två svenskor på prispallarna – Sara Hector trea i storslalom och Anna Swenn Larsson trea i slalom.
– Det är fantastiskt att få kliva upp på pallen här på hemmaplan, säger Swenn Larsson.
Alpint • Publicerad 11 mars 2023
Anna Swenn Larsson, trea i slalom i Åre.
Anna Swenn Larsson, trea i slalom i Åre.Foto: Pontus Lundahl/TT

Den svenska slalomstjärnan Anna Swenn Larsson låg tvåa efter första åket, men blev i andra åket frånåkt av Wendy Holdener, Schweiz.

– Men jag är otroligt nöjd, säger Swenn Larsson.

Annons

Hon ser inte pallplatsen som en revansch på VM där hon hade medaljförhoppningar, men slutade på 13:e plats.

– Det är många som frågar, men jag har lagt VM bakom mig. Jag var extra besviken där, men jag gick för det även där och det är jag stolt över. Men såklart är det fantastiskt att få ett sånt bra resultat i dag, säger hon.

Pallplatsen var hennes fjärde för säsongen efter en seger, en andraplats och en tredjeplats.

– Jag har känt ett sånt stöd idag. Och publiken, underlaget i backen, säger hon som förklaring till varför det gick så bra.

– Det är extra härligt att få vara här hemma, att få bo hemma och äta hemma.

Blott 17-åriga Cornelia Öhlund slog igenom på allvar genom att bli tia efter att ha haft andraåkets bästa tid. Och Hanna Aronsson Elfman var kanske på väg mot en pallplats när hon körde ur i målhanget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons