Annons

Sydöstboxare gör framsteg i Amatör

Många boxare från sydöstra Skåne har genom åren fajtats i klubbar i Ystad och Sjöbo men en del pugilister från vårt hörn har andra klubbar som hemvist.
Sport • Publicerad 4 november 2008

Ungdomarna Johanna Norle, 16, från Sjöbo och Joakim Jakobsson, 15, från Skurup är två av dem som representerar Trelleborgsklubben BK Amatör, där för övrigt Ystadskillen Per-Arne Ljung fungerar som tränare.

Nyligen var Johanna och Joakim med i en stor tävling i Angered och kom hem med fina insatser på kontot.

Annons

Joakim blev lottad direkt till final i sin klass och gjorde sin andra tävlingsmatch i karriären. Han ställdes mot en duktig dansk i sin match men gjorde mycket bra ifrån sig och fick samtliga domarsiffror med sig. Joakim tvingade till och med dansken att ta räkning i andra ronden.

Johanna gjorde sin första match som ungdomsboxare och mötte en tjej från Malmö. Visserligen blev det förlust men Johanna rapporteras ändå ha svarat för en stark insats och kommer garanterat att ta sig an nästa uppgift med gott självförtroende.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons