Annons

"The Mauler" flyr Sverige

Ingen biljett är bokad.Men Alexander "The Mauler" Gustafsson har med kort varsel bestämt sig för resa till San Diego i USA.– Här hemma är det för många moment som stör min träning, säger han om uppladdning inför UFC-matchen mot Anthony "Rumble" Johnson på Tele2 Arena.
Stockholm • Publicerad 17 december 2014
Alexander ”The Mauler” Gustafsson lämnar inget åt slumpen inför sin match i UFC-galan i Stockholm i januari. Han reser till San Diego för att kunna fokusera bättre. Foto: JESSICA GOW / TT
Alexander ”The Mauler” Gustafsson lämnar inget åt slumpen inför sin match i UFC-galan i Stockholm i januari. Han reser till San Diego för att kunna fokusera bättre. Foto: JESSICA GOW / TT

Alexander "The Mauler" Gustafsson bestämde sig för några dagar sedan. Han måste resa bort. Han måste lämna lägenheten i Sundbyberg, träningslokalen i centrala Stockholm och alla vardagsbekymmer som han har svårt att ducka för.

Allt för att kunna fokusera på det enda som just nu betyder något för den svenska kampsportaren: UFC-galan på Tele2 Arena den 24 januari, där han ställs mot amerikanen Anthony "Rumble" Johnson.

Annons

– Vi jobbar med snabba beslut, säger han med ett skratt.

– Tiden går ganska snabbt så det gäller att ta rätt beslut. Jag har tränat på bra men känner att det skulle vara bra att komma iväg. Komma ifrån lite för att kunna fokusera på rätt grejer.

Bättre klimat

För 27-åringen handlar det mest om få ut mer av träningen.

Men han vill även lämna mörkret och kylan som allt mer börja lägga sig över Stockholm. Dessutom är San Diego ett perfekt ställe för att vänja kroppen vid en annan tidszon, minus nio timmar, inför matchen i Sverige som beräknas starta klockan 04.00 på natten.

– Det är en mix av allt, och jag tror att det här är det bästa valet, säger Gustafsson.

– Sedan handlar det så klart en del om vädret här hemma. Har du en del skavanker så gör det tio gånger ondare än vad det gör där borta där det är sol, skönt och varmt. Plus att man får mer energi där borta, vilket gör att jag känner mig mer pushad att träna hårdare.

Träna med Davis

I San Diego kommer Alexander Gustafsson bland annat träna med Phil Davis, amerikanen som tidigare har lärt Gustafsson allt han kan om brottning, på Team Alliance. Svensken tar dessutom med sig stora delar av sitt team och sparringpartners till dem amerikanska västkuststaden för att få ut det maximala av resan.

Hemresan väntas ske fyra dagar före mötet med Johnson.

– Jag kommer nog hem den 20 januari, och sedan lever jag på jetlagen fram till matchen, säger Alexander "The Mauler" Gustafsson. (TT)

Anders Wallin

Fakta

UFC-galan på Tele2 Arena

Alexander "The Mauler" Gustafssons möte med amerikanen Anthony "Rumble" Johnson är den största matchen vid UFC-galan på Tele2 Arena i Stockholm den 24 januari. Här är alla dueller:

Alexander Gustafsson–Anthony Johnson.

Dan Henderson–Gegard Mousasi.

Phil Davis–Ryan Bader.

Nico Musoke–Albert Tumenov.

Kenny Robertson–Sultan Aliev.

Yan Cabral–Majirbek Tajsumov.

Stanislav Nedkov–Nikita Krylov.

Viktor Pesta–Konstantin Erochin.

Mirsad Bektic–Alan Omer.

Andy Ogle–Makwan Amirkhani.

Akira Corassani–Sam Sicilia.

Neil Seery–Chris Beal. (TT)

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons