Annons

Tid att jaga Kurt för 11:e året i följd

Wallanderloppet är snart en lika självklar och långlivad följetong som filmserien baserad på samma karaktär.När startskottet går för de första klasserna i kväll klockan 20 är det för 11:e året i rad.
Ystad • Publicerad 7 juli 2015
Louise Nilsson, MAI, och Frederick Karlsson, Sisu Nässjö, vann Wallanderloppet 2014. Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
Louise Nilsson, MAI, och Frederick Karlsson, Sisu Nässjö, vann Wallanderloppet 2014. Foto: Hanna Folkemark-Ellborg

Loppet som går i kommissarie Kurt Wallanders fotspår och förbi många av romanernas nyckelplatser startar som vanligt på Åvallaplanen med målgång på Stortorget.

Det finns sex olika klasser att anmäla sig till men de tunga klasserna är förstås sexkilometersloppen för män och kvinnor som etiketteras som "elit". Här krävs medlemskap i förening ansluten till Svenska Friidrottsförbundet.

Annons

Frågan är om någon kommer att vara nära banrekorden, som nu börjar få några år på nacken. Gustav Svedbrant från Rånäs sprang sex kilometer på 17,44 år 2005, och den svenska EM-bronsmedaljören i maraton från 2010, Isabellah Andersson (Oskarshamn), sprang på rappa 20,22 när loppet avgjordes 2007.

Wallanderloppet arrangeras av Ystads IF och föranmälan kan göras i dag på mail. Chans för efteranmälan finns emellertid i kväll från klockan 17.

Fakta

Klasserna i Wallanderloppet

1. Herrar elit, 6 km (kräver medlemskap i förening ansluten till Svenska Friidrottsförbundet).

2. Damer elit, 6 km (kräver medlemskap i förening ansluten till Svenska Friidrottsförbundet).

3. Herrar motion, 6 km.

4. Damer motion, 6 km.

5. Herrar motion, 3 km.

6. Damer motion, 3 km.

Starttider

Klockan 20: Klass 5 och 6.

Klockan 20.30: Klass1–4.

Prisutdelning

Klockan 21.30: På Stortorget.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons