Annons

Tilde tillbaka så smått – drömmer om spel i cupfinalen

Tilde Olsson från Ystad har kämpat, slitit, våndats och kämpat igen. Men nu är hon i princip tillbaka efter en svårläkt lårskada och står vid tröskeln till att kunna ge allt för en plats i allsvenska Kristianstads DFF. ”Jag är inte riktigt tillbaka än, men ganska nära”, säger hon.
Kristianstad • Publicerad 20 mars 2019
Tilde Olsson börjar så smått bli redo att för fullt konkurrera om speltid i KDFF.
Tilde Olsson börjar så smått bli redo att för fullt konkurrera om speltid i KDFF.

Forwarden Tilde Olsson, som spelat i klubbar som Österlen FF och Skurups AIF, ser ljust på framtiden igen efter den skada i baksida lår hon drabbades av i september och som hållit henne borta från fotbollen sedan dess.

– Det har varit jobbigt. Så fort det har börjat kännas bra så har jag börjat träna på men då har jag dragit upp det igen, säger 19-åriga Tilde Olsson, som först detta år börjat känna hur framstegen gett henne nytt hopp om spel 2019.

Annons

– Det var vid årsskiftet det började vända. Jag fick nya övningar och ny behandling och då fungerade det bättre. Det var ganska svårt att behandla i början för vi visste inte exakt vad det var för en skada.

Trots skadan har hon varit med på träningarna och följt laget vid matcherna. Nu under försäsongen har hon till exempel fått följa och glädjas åt sina lagkamraters succé i Svenska cupen. Laget har slagit ut storheter som FC Rosengård och Piteå IF och är nu framme i final.

– Det är jättekul, säger Tilde Olsson, som hoppas på speltid i finalen mot Kopparberg/Göteborg den 1 maj.

– Jag hoppas jag är tillbaka tills dess. Det hade varit väldigt roligt att få uppleva det.

Hennes personliga mål för säsongen är först och främst att vara skadefri så hon kan ge sig chansen att konkurrera om en plats i laget. Och den där konkurrensen har hon respekt för, men i samma tanke finns en stor tro på de egna kvaliteterna.

– Det är klart att det är svårt att ta plats. Det är många bra spelare, men det är bara att kämpa på så ska det nog gå bra.

Hon tycker att KDFF:s trupp är stark och hoppas och tror att laget ska tillhöra toppen i damallsvenskan.

– Det viktigaste är bara att de flesta får vara skadefria och att vi kan hålla en jämn nivå.

Nyligen gjorde hon själv smygcomeback då hon fick 20 minuters speltid med F17-laget.

– Det var jättekul. Det var något jag verkligen längtat efter och det kändes bra att spela.

Annons

Går det att säga när du kan köra för fullt?

– Det är svårt att säga det, men inom några veckor hoppas jag att jag ska vara helt bra.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons