Tingsryd utjämnade i kvalet

Ishockey • Publicerad 15 mars 2023
Tingsryds Ludvig Levinsson, till höger, gjorde mål i sin comeback. Arkivbild.
Tingsryds Ludvig Levinsson, till höger, gjorde mål i sin comeback. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Nollat på hemmaplan i första matchen.

I den andra tog Tingsryd revansch på Västervik och vann med 4–1 i nedflyttningskvalet i hockeyallsvenskan.

Ludvig Levinsson gjorde comeback efter nästan två månaders bortavaro på grund av hjärnskakning och sköt det matchvinnande 2–1-målet i andra perioden.

Jonatan Harju och Anton Gradin såg till att hemmalaget gick i från i tredje perioden och kunde utjämna matchserien, som avgörs i bäst av sju matcher, till 1–1.

Västervik, som vann första matchen med 1–0, drog på sig två matchstraff för crosschecking. I slutet av andra perioden veteranen Joakim Hagelin och i mitten av tredje perioden Christoffer Törngren. Dessutom fick laget Victor Öhman, segerskytt i första matchen, skadad.

Under den första femminutersutvisningen gjorde Harju 3–1-målet i spel fem mot tre då också William Wiå i Västervik drog på sig en utvisning.

De två nästkommande matcherna spelas i Västervik på fredag respektive söndag.