Annons

Titeldrömmen lever – Arsenal tog blytung seger

Arsenal vägrar ge upp Premier League-titeln.
I den svåra bortamatchen mot toppkonkurrenten Newcastle blev det seger med 2–0.
Fotboll • Publicerad 7 maj 2023
Arsenals dröm om titeln lever vidare.
Arsenals dröm om titeln lever vidare.Foto: Jon Super AP/TT

Hektiskt och intensivt.

Så inleddes stormötet på St James' Park mellan Champions League-jagande Newcastle och titelutmanaren Arsenal.

Annons

Hemmalaget kunde ha fått en smakstart när domaren Chris Kavanagh pekade på straffpunkten efter att bollen träffat Jakub Kiwiors arm, men efter VAR-granskning tog Kavanagh tillbaka sitt beslut till Newcastles stora frustration.

I stället åkte Newcastle på en kalldusch – för minuter senare satte Martin Ødegaard 1–0 till gästerna. Norrmannen fick bollen en bit från straffområdet, tog sats och drog till.

I den andra halvleken forcerade Newcastle för ett kvitteringsmål men Arsenal stod emot. Närmast kom Alexander Isak vars nick gick stolpe ut.

Sedan stack brassestjärnan Gabriel Martinelli iväg med bollen och dribblade bort ett par bortaspelare och kom med ett inspel längs marken som mittbacken Fabian Schär olyckligt styrde in i eget mål till 2–0, vilket även blev slutresultatet.

I och med segern sätter Arsenal press på serieledaren Manchester City, en poäng skiljer lagen emellan. City har även en match mindre spelad.

För Newcastle var det en tung förlust men de har fortfarande den åtråvärda Champions League-platsen i egna händer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons