Annons

Tjusigt tjejer!

Sol, glass i mängder och flickcup i Kö-pingebro – tre säkra tecken på att sommaren är här.
Sport • Publicerad 20 juni 2006

Årets upplaga av Sparbanken Syd Kompis Cup blev en stor framgång för Köpingebros talangfulla flicklag, och en bekräftelse på att man har något stort på gång i leden. Arrangörsklubben vann nämligen fyra av fem klasser!

När framgången var ett faktum ställde samtliga klubbens lag upp för gemensamt foto, dansade i ring och bildade ett långt tåg av segerrusiga Köpingebrotöser som gick parad och tog emot publikens stora jubel.

Annons

I den yngsta klassen, flickor 10, kom den första KIF-triumfen. I en finalmatch med mycket känslor inblandade besegrade man Brunnby med 3– 0, ivrigt påhejade av stolta föräldrar och övrigt publik. Samma scenario utspelade sig i flickor 11-klassen, med den lilla skillnaden att finalmotståndaren hette IFK Simrishamn och bjöd på en jämnare fajt. Till slut kunde Emma Nordquist dock avgöra den täta tillställningen med sitt 1– 0-mål. Simrishamnstjejerna kämpade och slet i värmen och gav aldrig upp, vilket de förtjänar jätteberöm för.

Flickor 12-finalen var den enda utan deltagande från värdföreningen, istället försvarade Gärsnäs de sydöstskånska färgerna mot Höllviken 2, men fick ge sig trots en riktig kämpainsats. Helgens jämnaste finaldrabbning var den mellan Köpingebro och Viking/Rönne i 13-årsklassen. Det stod länge 0– 0 innan Matilda Fening-Sönnichsen klev fram och avgjorde med en välriktad frispark. Matilda blev för övrigt hela cupens skyttedrottning med sina 19 mål.

– Laget gick obesegrat igenom turneringen med 37– 0 i målskillnad, och är dessutom regerande Skånemästare inomhus, så det lovar gott inför framtiden, myser Mats Jutwreten i arrangörsstaben.

Köpingebros flickor i 14/15-klassen låg under mot Viking/Rönne i finalen, men vände och vann tack vare en pärla signerad Lise-Lotte Nilsson och ett kontringsmål av vasse Emilia Sandberg. Pricken över i:et i en fantastisk turnering från hemmalagets sida!

Från cupen noterade vi också att:

4 Vädergudarna log mot arrangörerna. Solsken och hög temperatur så gott som hela helgen, vilket medförde att vatten- och glassförsäljningen nådde oanade höjder.

4 Antalet deltagande lag minskade markant jämfört med i fjor, från 59 till 45 lag.

– Vi tror att det beror på att många av kommunerna lagt sina skolavslutningar just denna veckan, spekulerar Mats Jutwreten.

4 Arrangemanget var felfritt, men i Köpingebro satsar man ändå på att göra cupen ännu bättre.

– Vi hoppas att kunna locka hit lag från Köpenhamnsområdet, speciellt med tanke på de goda tågförbindelserna. Dessutom funderar vi på att införa 11-mannaspel i de äldsta flickklasserna, avslutar Jutwreten.

Sören Simonsen

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons