Annons

Tomelilla BK reste sig efter en trög inledning

Maskinkrångel och en morgontrött hemmastjärna höll på att ställa till det för Tomelilla BK i hemmamötet mot Bulltofta.
Sport • Publicerad 30 november 2008

Men när "chocken" väl lagts sig, vid ställningen 5–5 efter halva två serier, sopade hemmalaget rent hus resten av matchen och segern skrevs slutligen till klara 15–5.

När matchen skulle dra igång tvingades hemmalaget konstatera att tonårsstjärnan, Rasmus Gjörderum, tagit extra sovmorgon och missat matchinledningen.

Annons

Ett givet avbräck. Inte blev det bättre av att en av maskinerna gav upp och att hemmalagets båda spelare Hans Gjörderum och Stefan Blom, tillika hallpersonal, fick byta funktion från spelare till reparatörer. Men trots idoga reparationsförsök blev beslutet att avgöra matchen på sex banor, vilket förryckte tillställningen.

Det märktes också på hemmalagets inledning. Hans Gjöredrum gör sällan en serie under 200, men maskinhaveriet bidrog i allra högsta grad till klena 161.

Sjusovaren Rasmus var visserligen på plats inför andra serien, men yrvaken fick han inte ihop mer än 158.

– Det var mycket strul inledningsvis, men i vanlig ordning är vi starka i slutet av matcherna och avslutningen på 1 665 och 1 750 var riktigt snygg.

I sista serien vaknade till och med sömntutan Rasmus till med en snygg serie på 235. Sen var det oerhört kul att Niclas Dahlström spelade så fruktansvärt bra. 956 med en serie på 288 visade att "Nicke" besitter hög kapacitet, berättade TBK:s Stefan Blom.

Tomelilla BK:s åttonde seger för säsongen gör att laget har ett spännande utgångsläge, som serietvåa, inför vårens fortsatta seriespel.

Mats Hedfors
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons