Annons

Tomelilla slog Ystapågarna med 31-26

Den ena är skyttekung i Ystapågarna. Den andra är skyttekung i Tomelilla IF. Båda är söner till handbollslegenden Basti Rasmussen.
Sport • Publicerad 3 januari 2002

I går mötte de i ett rafflande division 3-derby, bröderna Kevin och Konrad Rasmussen.

Annons

På sätt och vis kan man påstå att båda två blev segrare.

Konrad i Ystapågarna vann målduellen med 10 mål mot åtta för Kevin.

Kevins Tomelilla vann däremot matchen med 31-26.

- Vi vann därför att vi hade ett jämnare och bättre lag än Ystapågarna. I deras lag kretsade det mesta kring Konrad Rasmussen och Fredrik Petersen, som tillsammans gjorde 18 mål. Hos oss var det en jämnare fördelning bland målskyttarna, säger TIF:s spelande tränare Stefan Mattisson.

Därmed fick TIF revansch på Ystapågarna efter nederlaget i Österporthallen före jul. Segern innebär också att laget bara är en poäng efter Ystadslaget och stärkte sina aktier i bottenstriden.

- Jag har hela tiden sagt att 15-16 poäng bör räcka för att stanna kvar, det har det i alla fall gjort de senaste åren. Vi har elva poäng nu och siktar på att klara det, säger Stefan.

Matchen var jämn. De första 20 minuterna följdes lagen åt men strax före pausvilan ryckte Tomelilla i från med fyra bollar. IFK Ystads farmarlag kom tillbaks efter paus och hade så pass tät kontakt som 23-22.

- Men grabbarna visade en härlig inställning i dag, betydligt bättre än när lagen senast möttes. Sedan tycker jag också att vi på slutet utnyttjade vår tyngd, vi väger väl tillsammans minst 20 kilo mer än Ystapågarna och det tog ut sin rätt, säger Stefan.

I Ystapågarna kretsade som sagt det mesta kring Konrad Rasmussen, som hade god utdelning med sina luriga skott, och Fredrik Petersen. Dominanter i TIF var framförallt Kevin Rasmussen och linjespelaren Jonas Stålhammar.

Tomelilla IF-Ystapågarna 31-26 (17-13)

Annons

Kevin Rasmussen 8, Jonas Stålhammar 7, Roger Nilsson 6, Mikael Möller 3, Ola Axelsson 2, Peter Lind 2, Johnny Andersson 2, Markus Mattisson 1.

Ystapågarna: Konrad Rasmussen 10, Fredrik Petersen 8, Mikael Persson 4, Johan Andersson 2, Charlie Thorstensson 1, Henrik Rydén 1.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons