Annons

Tony Hedin vill bort från IFK Ystad

För någon vecka sedan uttryckte två av IFK Ystads största handbollsstjärnor, Marcus Ahlm och Alexander Hansen, stor besvikelse över att klubben inte släppt i väg dom till proffslivet. Nu är ytterligare en spelare missnöjd med sin situation i klubben.
Sport • Publicerad 29 juli 2002

Tony Hedin, som har två år kvar på sitt kontrakt med IFK, vill redan nu gå över till sin gamla SM-guldklubb (1992), Ystads IF. I ett brev till IFK-ordföranden Hans Hulthén hävdar Hedin att det av olika anledningar finns anledning att betrakta kontraktet som icke gällande och att han vill representera Ystads IF kommande säsong. Tony Hedin vill inte i pressen kommentera sitt brev till IFK-ledningen, men medger att han vill lämna klubben. - Jag är 33 år och har kanske bara ett par-tre år kvar som handbollsspelare. Naturligtvis är det inte på avbytarbänken jag vill tillbringa dessa. Jag är besviken på min situation i IFK Ystad och hade förväntat mig mer, säger Tony. - Jag har pratat med YIF och vill jättegärna gå dit. Men jag kan inte mer än uttrycka min vilja - sedan är det upp till klubbarna att prata med varandra. Jag hoppas att det här löser sig så fort som möjligt. Till YA säger Tony Hedin att han har kontrakt med IFK Ystad och att han kommer att infinna sig på måndagens träningspass. Ordföranden Hans Hulthén har tagit emot Hedins brev - och gett svar på tal. - Jag delar inte Tony Hedins uppfattning utan menar att det kontrakt som finns är ett gällande kontrakt. Sedan finns det förstås alltid möjlighet att diskutera situationen, både med Tony personligen och med Ystads IF. Var denna diskussion kommer att sluta vet jag i nuläget inte, säger Hulthén. IFK Ystad Handboll hamnade nyligen i Justitia för obetalda skatteskulder; skulder som numera är betalda. Skulle inte spelarförsäljning kunna vara ett sätt att bättra på ekonomin, när samtidigt minst tre av spelarna vill lämna klubben? - Jag anser inte att det skulle vara en speciellt god ekonomisk affär att sälja spelare som är kontraktsbundna. Det vore ungefär samma sak om en industri sålde ut sina maskiner. Pengarna skulle ändå behövas till att skaffa nya spelare och dessutom skulle vi sälja bort den sportsliga ambition som IFK Ystad har, avslutar Hulthén.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons