Torontoförlust trots två svenskmål

Ishockey • Publicerad 14 mars 2023
Torontos William Nylander (88) jagar pucken i den första perioden.
Torontos William Nylander (88) jagar pucken i den första perioden.Foto: Nathan Denette/AP/TT

Torontosvenskarna Calle Järnkrok och William Nylander gjorde varsitt mål mot Buffalo i nattens NHL-ishockey. Men Buffalo tog över matchen i den andra perioden och vann med 4–3.

Drygt en minut in i den andra perioden tog hemmalaget Toronto ledningen genom Auston Matthews. Tre minuter senare klev Järnkrok fram och gjorde 2–0.

Efter svenskmålet tände Buffalo till, reducerade och skapade 16 målchanser utan att ge Toronto ett enda skott på mål.

Buffalo höll trycket uppe i den tredje perioden med ytterligare tre mål, med Alex Tuch som tvåmålsskytt. Med en minut och två sekunder kvar av matchen reducerade Nylander till 4–3, vilket också blev slutresultatet.

Det var Nylanders 35:e mål för säsongen – ett personbästa i NHL-karriären.