Annons

Tränaren sparkas efter CL-uttåget

Fotboll • Publicerad 8 mars 2023
Scott Parker har gjort sitt på Club Brygges tränarbänk.
Scott Parker har gjort sitt på Club Brygges tränarbänk.Foto: Armando Franca/AP/TT

Stjärnsmällen i Champions League-åttondelen blev droppen. Efter tisdagens 1–5-förlust borta mot Benfica, och totalt 1–7 i dubbelmötet, har Club Brygge valt att sparka tränaren Scott Parker.

Engelsmannen ersatte Carl Hoefkens, som gjorde succé med Club Brygge i höstens Champions League-gruppspel men som sedan sparkades efter en tyngre period i ligan, den 31 december. Parker lyckades dock inte lyfta den belgiska storklubben ur svackan, utan vann bara två av sina tolv matcher som huvudansvarig.

Den tidigare engelske landslagsmittfältaren har därmed fått sparken två gånger den här säsongen. 42-årige Parker förde i fjol upp Bournemouth till Premier League, men fick lämna redan i slutet av augusti sedan nykomlingen körts över med 0–9 borta mot Liverpool.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons