Annons

Tre finalplatser för sydöst

Det blev en hygglig start för de sydöstskånska simmarna när kortbane-SM inleddes. Första dagen resulterade i tre finalplatser för Ystads och Sjöbos simmare.
Sport • Publicerad 27 november 2009
Sydöstra Skånes tre finalister under första SM-dagen i Göteborg. Från vänster: Elin Mårtensson, Sjöbo, Martin Glifberg, Ystad och Matilda Larsson, Sjöbo. Bild: Claes Andersson
Sydöstra Skånes tre finalister under första SM-dagen i Göteborg. Från vänster: Elin Mårtensson, Sjöbo, Martin Glifberg, Ystad och Matilda Larsson, Sjöbo. Bild: Claes AnderssonFoto: 

De tre finalplatserna togs av Elin Mårtensson, Sjöbo som blev sexa på 200 meter bröst, Matilda Larsson, Sjöbo som blev femma på 200 meter fjäril och Martin Glifberg, Ystads SS som blev åtta på 200 meter bröst.

– Jag tycker att Matilda gjorde det riktigt bra utifrån sina förutsättningar. Hon har tagit körkort i höst och har inte kunnat fokusera på simningen. Trots det var hon bara 23 hundradelar från en bronsplats och hon gjorde en riktigt stark avslutning. Hade loppet varit ett par meter till hade hon mycket väl kunnat hamna på pallen, säger tränaren Claes Andersson.

Annons

Sjöbo hade ytterligare en simmare i final – Elin Mårtensson på 200 meter bröst.

– Elin överraskade än en gång då hon gick ner till 2.32 i försöken då hon simmade jättebra vilket var pers med en och en halv sekund. I finalen gick hon ut lite hårdare och stumnade men gjorde ett bra lopp och slutade sexa. Elin är en oslipad diamant som har tiden för sig, fortsätter Claes.

Sjöbo hade ytterligare en simmare i vattnet, Martin Birgersson som slutade 26:e på 400 meter fritt.

Också Ystad hade en simmare i final – Martin Glifberg som i försöken såg ut att han något riktigt stort på gång.

– Martin simmade avslappnat och fokuserat i försöken och vann sitt heat och persade med 2,8 sekunder och hade näst bästa tiden till finalen, säger tränaren Torbjörn Flodfält. I finalen var Martin dessvärre stressad och tappade därtill glasögonen i starten och kunde inte göra sig själv rättvisa och blev sist i finalen.

Ystad fick dessutom Robbin Steen till B-final på 100 meter fjäril där han blev elva och med sina 55.04 i försöken satte han ett nytt klubbrekord.

Nelly Hansson blev 16:e man på 200 meter fjäril vilket är hennes bästa SM-placering någonsin och Johan Ek överraskade stort på 400 meter fritt.

– Han var anmäld som 28:e man men slutade på en 13:e plats på 4.04,44 vilket är pers med fyra sekunder avslutar Torbjörn Flodfält.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons