Annons

Tre YIF-lag i finalspel

I går fullbordades Ystads IF den efterlängtade trippeln då också föreningens A-pojkar tog sig till finalspel genom att vinna sin grupp i steg 4.
Sport • Publicerad 2 februari 2003

YIF vann gruppen i Märsta på bättre målskillnad före Skånela. De båda delade för övrigt broderligt på poängen i det inbördes mötet som slutade 23-23. I övrigt blev det klara segrar för YIF, 26-19 mot Hallby, 35-21 mot H 43 och 32-14 mot Hästö. Därmed har YIF, precis som för två år sedan, samtliga tre ungdomslag framme i finalspel, pojkar B i ICA-cupen, pojkar A i pojk-SM (avgörs 28-30 mars) samt juniorerna i JSM! Som kuriosa kan nämnas att familjen Fredson har en representant i varje finallag, Jesper i juniorlaget, Jakob i pojkar A samt lillebror Joakim som återfinns i pojklag B! Jörgen Rydberg, en av ledarna för A-pojkarna var givetvis nöjd med helgens spel i Märsta. - Allting fungerade mycket bra. Mot Hästö gjorde vi en kanonmatch, vår bästa för säsongen. Men det finns också en del som kan förbättras. Mot Skånela ledde vi med 22-17 när det återstod tio minuter. Då började Skånela med en dubbelpunkt som vi inte lyckades lösa. Men vi lyckades trots allt få oavgjort. Men där har vi en detalj som vi måste bli bättre på, säger Jörgen. YIF-ledaren ville annars hylla hela kollektivet med ett extra plus för Tim Rix som var den sammanhållande länken i försvarsspelet samt Oscar Carlén och Rasmus Strömbland som var väldigt duktiga framåt med många mål. Vilka är era chanser i finalspelet? - Vi har en väldigt bred trupp och spelar vi som mot Hästö skall vi kunna vara med och slåss om det, avslutar Jörgen Rydberg.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons