Annons

Tredjeplatsför Österlensgolftjejer

Sport • Publicerad 3 juli 2006

Redan i den inledande Foursomen angav systrarna Ann och Mia Davidsson tonen. De storspelade tillsammans med 72 slag, vilket var det bästa resultatet av samtliga deltagare. Frida Parkhagen och Hannah Appelgren hade 85 slag.

– Verkligen imponerande spel av Ann och Mia, säger Martin Wiklund, pro på Österlens GK och lagledare för damlaget. Det är svårt att spela foursome, men det kan man ju inte tro efter deras insats. Det var otroligt bra.

Annons

På eftermiddagen fortsatte det med bästbollar. Nu hade Österlen komponerat om i laget. Ann spelade med Hanna Bertilsson och de nådde 76 slag. Två slag bättre var Frida och Mia som hade 74 slag. Så långt låg Österlen trea efter just Ljunghusen och Vellinge. Här skiljde dock åtta slag till Vellinge. Fem av dessa slag hämtade Österlen således in under singelspelet.

Mia Davidsson var bäst i laget med 74 slag. Ett resultat som hon delade andra platsen på. Frida noterade 77, Ann 81 och Hannah 87. En bra insats överlag.

– Jag är helt nöjd med tjejernas insats, fortsätter Martin. De har gjort lite mer än man kan begära och kan vi hålla tredje platsen är det helt klart mycket bra. Vi har fått ihop ett bra lag av unga tjejer som kämpar för varandra.

Finns det då ingen möjlighet att plocka in Vellinges ledning?

– Troligen inte, tror Martin. Ljunghusen verkar vara bäst. De har ju flera spelare med plushandikapp och de spelar till vardags på Telia Tour och collegegolf i USA vilket även Vellinge har

Thomas Persson

a Division 1, damer

Ljunghusen 609 slag, Vellinge 623, Österlen 626, Rya 635, S:t Arild 639, Sofiedal 654, Båstad 664, Mölle 673, Söderåsen 678, Trelleborg 681, Malmö-Burlöv 692, Falsterbo 709, Allerum 714.

Österlens golftjejer hade hemmaplan när årets första omgång av två i div. 1-serien avverkades. Det gick riktigt bra för tjejerna som tog en fin tredje
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons