Annons

Tuffaste matchen för Gröstorp

På måndagskvällen står Gröstorp inför den svåraste uppgiften man kan ha i elitserien i bordtennis – laget möter serieledaren Eslöv på bortaplan.
Sport • Publicerad 9 november 2008
Tuff match väntar Gröstorp på måndagskvällen. Arkivbild: YA
Tuff match väntar Gröstorp på måndagskvällen. Arkivbild: YAFoto: 

Eslöv inledde seriespelet med att spela 4- 4 mot Söderhamn. Sedan har det blivit idel segrar. Det krävs med andra ord något alldeles extra av Gröstorp för att laget ska ta poäng.

- Jag tycker att vi har chans även om alla måste spela på topp om vi ska kunna ta poäng. Nyckelmatcherna blir nog mot Kasper Sternberg. Kan vi ta två mot honom och om Hong spelar bra och tar två så har vi ju minst 4- 4. Vi är underdogs till 100 procent men möjligheten finns, säger Peter Gustafsson, Gröstorps tränare.

Annons

Värt att notera är att förre Gröstorpsspelaren Mattias Stenberg återfinns på andrabordet i Eslöv. Klubbens lagledare Håkan Blomqvist säger såhär inför matchen.

- På papperet ska det inte vara några problem, men allt kan hända. Vi har haft svårt mot Gröstorp tidigare eftersom att det är ett hett derby och Gröstorp tänder nog till extra mot oss. Mattias Stenberg har inte varit så bra i de två senaste matcherna och för honom är den här matchen såklart speciell. Det kan säkert bli nerver med i spelet för hans del men han är en fajter - den största fajtern i hela elitserien, säger Håkan Blomqvist.

Lagen ställer upp enligt följande:

Eslöv, förstabordet: Guo Kai, Johan Axelqvist. Andrabordet: Mattias Stenberg, Kasper Sjelle- Sternberg.

Gröstorp, förstabordet: Hong Zhi Jian, Gavin Rumgay. Andrabordet: Mikkel Hindersson, Martin Nilsson eller Andreas Ohlsson.

Matchen spelas klockan 18.30 i Norrevångshallen i Eslöv.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons