Annons

Tung derbyseger för Team Ystad: ”Känner oss starka”

Team Ystad fortsätter att övertyga hemma i arenan. På lördag vann man prestigederbyt mot Suxxess från Tomelilla med 12-8 och biter sig fast i toppstriden i division 2-bowlingen.
Bowling • Publicerad 17 november 2018
Filip Emanuel var Team Ystads bästa spelare i derbyt mot Suxxess..
Filip Emanuel var Team Ystads bästa spelare i derbyt mot Suxxess..Foto: Mark Hanlon

IFK Kristianstad har spelat över 70 matcher mot svenskt motstånd i sin arena utan att förlora i handbollsligan.

Det vore att dra det lite väl långt att kalla Team Ystad för bowlingens motsvarighet till IFK Kristianstad.

Annons

Men något ditåt.

Enligt uppgift har Ystadsbowlarna inte tagit stryk i arenan sedan maj 2017. Och då ska man veta att anläggningen invigdes i januari 2017...

– Vi trivs och känner oss starka i den hallen, säger lagledaren Ulf Emanuel som den enkla förklaringen till sviten.

Motståndaren Suxxess kommer visserligen från Tomelilla men spelar sina hemmabanor i Korsavadshallen i Simrishamn, eftersom den egna anläggningen är nedmonterad. Suxxess gjorde en helt okej insats och pressade Team Ystad inledningsvis.

– I den allra första serien spelade vi otroligt starkt. Våra åtta spelare drog ihop över 1600 poäng och vi vann med 4-1. Men sedan... jag vet inte riktigt vad som hände där. Kanske kom det lite nerver in i bilden. Suxxess vann andra serien med 4-1 och utjämnade till 5-5, säger Emanuel.

Team Ystad tog sig samman och avgjorde mot Suxxess i de sista serierna.
Team Ystad tog sig samman och avgjorde mot Suxxess i de sista serierna.Foto: Mark Hanlon

Inför tredje serien samlades lagen för att prata ihop sig. Team Ystad bestämde sig för att komma ut på ”oljan” igen och visa vart skåpet skulle stå. Och det gjorde man delvis. Team Ystad vann den tredje serien med 3-2 och stängde tillställningen genom att vinna sista serien med 4-1. Det gav sammanlagt 12-8.

– Jag vill inte säga att vi vann överlägset, Suxxess stretade emot bra. Men det bästa laget vann, så mycket kan jag säga.

I Team Ystad gladde 19-årige Filip Emanuel, som noterade 780 poäng på fyra serier. Det var han bäst på i vinnarlaget.

Även i division 3 har det varit derby. Här blev det förlust för Team Ystads reservlag i mötet med Cimbria. Klotrullarna från Simrishamn vann med klara 13-7 på hemmaplan och befäste sin serieledning.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons