Tunga poängtapp för Chelsea och City

Både Chelsea och Manchester City tappade oväntat poäng i tisdagskvällens matcher i den engelska Premier League-fotbollen.
Fotboll • Publicerad 15 december 2020
Chelsea tappade 1–0 till 1–2 borta mot Wolverhampton och utespelarna deppade.
Chelsea tappade 1–0 till 1–2 borta mot Wolverhampton och utespelarna deppade.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Värst var det för tabellfemman från London som tog ledningen med 1–0 borta mot Wolverhampton sedan Olivier Giroud gjort mål i inledningen av andra halvlek. Men under den avslutande halvtimmen skulle hemmalaget vända på matchen efter mål från Daniel Podence och Pedro Neto, vars avgörande mål kom i 95:e minuten. I och med segern lyfte "Wolves" till tionde plats i tabellen.

Manchester City tog ledningen med 1–0 hemma mot nästjumbon West Bromwich genom mål från Ilkay Gündogan efter en halvtimme. Men strax före halvtid kvitterade bortalaget efter en självmål från Citys Rúben Dias och matchen slutade 1–1 efter storspel från PL-nykomlingens målvakt Sam Johnstone under slutminuterna.

I en jämn och haltande tabell lyfte City, trots poängtappet, upp till sjätte plats bakom serieledande Tottenham.