unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

TV-premiär idag: Dokumentär om Kulstötaren från Hörby

Tack vare en kraftfull reaktion mot krisen i Svenska akademien har Peter Lindgren påbörjat en ny idrottskarriär – som kulstötare. Mini-dokumentären ”Kulstötaren från Hörby” inleds i dag på ystadsallehanda.se.

Det började med en krönika i Ystads Allehanda där YA-medarbetaren Peter Lindgren beskrev sina reaktioner på krisen i Svenska akademien. Texten med det målande namnet ”Skit ner dig, Horace. Jag ska bli kulstötare” beskriver han hur hans nästa mål i livet ska bli att ta SM-medalj i kulstötning. Det visar sig nu att löftet inte bara var en förflugen känsloyttring uttalad i affekt. Peter Lindgren har tagit uppgiften på största allvar och hans första stapplande steg på karriärstegen har dokumenterats av hans kollega på redaktionen.

– Efter att jag hade läst krönikan kunde jag inte släppa det här. Jag blev nyfiken och undrade till en början om det var ett skämt eller allvar, säger sportchef Jan Ohlsson.

– Jag har också hört att folk tror att det är ett skämt. Det är ju bara kul. De får gärna tro det, det är så jag vill ha det, säger Peter Lindgren.

Han köpte en kula på reglementsenliga 7,26 kilo för att kunna påbörja sin träning. Kulan döpte han till Horace. Träningsarenan blev den egna trädgården.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

– Jag har följt Peters träning hemma och filmat honom. Det är en mycket enkel film med en mobilkamera. Folk får ta det för vad det är – en amatörfilm. Det viktiga är budskapet, säger Jan Ohlsson.

I filmen som är uppdelad i fyra avsnitt får vi följa Peter Lindgren på hans väg mot den första tävlingen. Den första delen publiceras idag på ystadsallehanda.se och om bakgrunden till Peters nya satsning. Varje dag denna vecka till och med lördag sänds ett nytt avsnitt.

Kulstötningskarriären är inte den första idrottssatsningen för Peter Lindgren. Han var en gång i tiden en lovande handbollstalang och har spelat på allsvensk nivå med YIF.

– Jag har blivit tillräckligt gammal nu för att göra det jag verkligen vill utan att skämmas för det. Jag struntar i vad folk tycker om det här, men om någon blir inspirerad är det bara kul, säger Peter Lindgren.

– Den gamla klyschan om att det aldrig är för sent att börja med något nytt stämmer. Det finns ingen anledning att inte börja träna något som man tycker är kul. All fysisk aktivitet är bra för kroppen. Jag genomförde min första mara när jag var 49 år, säger Jan Ohlsson.

Del 2 ser n här

För Peter Lindgren har tävlandet just börjat. I helgen gjorde han debut i Ystadspelen, hur det gick där ska vi inte avslöja här. Det får du se i den fjärde delen av Jan Ohlsson film. Peter Lindgrens plan var från början att kunna plocka medalj i veteranklassen när han om ett och ett halvt har fyllt 35. Men kanske finns det mer att slipa fram ur detta råämne.

– Det skulle kanske inte vara omöjligt att kvala in till SM om det är ett år med dåliga resultat.

Bild från mini-dokumentären Kulstötaren från Hörby.
Bild från mini-dokumentären Kulstötaren från Hörby.

Läs mer

Mattias fick en ny chans – och tog den

Idol

Mattias fick en ny chans – och tog den

Mattias Nederman är vidare i Idol.

Många bedrägeriförsök mot 40-talister

Brott

Många bedrägeriförsök mot 40-talister

Använde Ystadsbons personnummer och beställde varor för 5 000 kronor.

Anna Hallberg, Donia Saleh och Nina Björk.

Kultur

Anna Hallberg, Donia Saleh och Nina Björk tar plats på kritikerlistan

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu. Åsa Linderborg kvar i topp.

Alex Schulmans barndomsskildring sätter ord på det tystade

Kultur

Alex Schulmans barndomsskildring sätter ord på det tystade

Alla medelålders säger: ”Vi pratade liksom aldrig om någonting i min familj. Inte på riktigt.”

Förre rektorn polisanmäler kommunen

Turerna fortsätter

Förre rektorn polisanmäler kommunen

Polisanmälan mot Mattias Liedholm läggs ner.

Samtliga tre personer - 12, 21 och 22 år - omkom när bilen körde av vägen och in i ett träd på länsväg 832 mellan Skabersjöby och Torup öster om Malmö på torsdagskvällen.

Nyheter

Svedala: 12-årig pojke en av de döda när bil körde in i träd

Tre personer har avlidit efter en singelolycka i Svedala kommun.