Annons

Två vinster för Jacob

Helgens riksklasstävlingar i Borlänge blev en framgångsrik upplevelse för BMK Bollens Jacob Nilsson. Han kunde lämna tävlingen med två segrar i bagaget. Vinsterna togs i dubbel och mixed.
Sport • Publicerad 4 november 2008

Vägen fram till final var relativt problemfri i båda klasserna. I dubbel spelade Jacob tillsammans med Jonathan Forsberg, Umeå, och i finalen ställdes paret mot Kenny Tran, Aura, och Joakaim Helmer, Torp. Det blev en tresetare, men Jacob och Jonathans seger var ganska ohotad. I mixedfinalen blev det värre. Ett av Finlands bästa par, Ikka Heino och Matilda Lindholm, stod för motståndet. Jacob och Evelyn Johansson, Skogås, vann det första setet, medan det finska paret var starkast i det andra.

I avgörande set följdes paren åt till 19 lika, varefter båda paren lyckades rädda var sin matchboll innan Jacob och Evelyn avgjorde till 23–21.

I singelspelet spelade Jacob i U17- klassen, där han förlorade i den andra omgången mot Christoffer Johansson, Trollhättan, i en stenhård tresetare.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons