Annons

Tvärstopp för Sverige – chanslösa i semin

Den blågula golffesten fick ett abrupt slut.
De svenska damerna var chanslösa i semifinalen mot Australien i lagtävlingen International Crown.
Golf • Publicerad 7 maj 2023
Det tog stopp i semifinalen för Madelene Sagström och de andra svenskorna i lagtävlingen International Crown i USA.
Det tog stopp i semifinalen för Madelene Sagström och de andra svenskorna i lagtävlingen International Crown i USA.Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Det var inget snack om vilket lag som förtjänade finalplatsen på TPC Harding Park i San Francisco.

Australien vann med 3–0 i matcher i semifinalen mot Sverige, och ingen av bataljerna gick hela vägen till 18 hål.

Annons

Efter att ha briljerat i gruppspelet var det ingen av svenskorna som hade dagen när en finalplats stod på spel.

Anna Nordqvist och Caroline Hedwall förlorade sina singelmatcher mot Stephanie Kyriacou (118:e på världsrankningen) respektive Hannah Green (14:e), och det blev även klar förlust i foursome , där Madelene Sagström och Maja Stark fick ge sig mot den australiska duon Minjee Lee och Sarah Kemp.

Därmed får Sverige vänta på sin första seger i tävlingen, där de åtta bästa länderna sett till världsrankning deltar. Två gånger tidigare har Sverige varit med, med en andraplats från 2014 som bästa resultat.

En tredjeplats finns fortfarande att kämpa för. Sverige ställs härnäst mot USA, som förlorade sin semifinal mot Thailand med 1–2 i matcher. Thailändskorna gör å sin sida upp med Australien i finalen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons