Annons

Uefa återbetalar biljetter efter kaoset i Paris

Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, meddelar att de kommer återbetala alla åskådare som drabbades av biljettkaoset i Paris under Champions League-finalen mellan Liverpool och Real Madrid i maj förra året.
Fotboll • Publicerad 7 mars 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

I ett pressmeddelande skriver Uefa att återbetalningen kommer att täcka samtliga Liverpools 19 618 biljetter. Återbetalningen gäller för de personer som inte kom in på arenan innan klockan 21.00 samt för de som inte kom in på arenan överhuvudtaget.

Gällande Real Madrid-supportrarna som fick problem så kommer Uefa lösa det genom sin egen kundtjänst, meddelar fotbollsorganet.

Annons

Tusentals Liverpool-supportrar kom inte in på finalen mot Real Madrid som försenades med omkring 40 minuter på grund av oroligheter utanför arenan. Kaoset ledde bland annat till att fransk polis använde tårgas och pepparspray utanför arenan. Uefa och franska myndigheter har tidigare sagt att oroligheterna hade att göra med förfalskade biljetter.

Real Madrid vann finalen med 1–0.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons