Annons

Unga Ystads IF obesegrat i cupen

Ystads IF blev torsdagens behållning i Österlencupen. Det ungdomliga Ystadslaget gick inte bara obesegrade genom gruppspelet, men bjöd dessutom den förhållandevis stora åskådarskaran på njutbar inomhusfotboll.
Sport • Publicerad 28 november 2008
Bild: Ronney Lantz
Bild: Ronney LantzFoto: 

- YIFs unga garde kunde det här med inomhusfotboll. Genomgående fin teknik och mycket rörelse utan boll var ingredienser som motståndarna inte kunde stoppa, menade Österlencupens general, Bosse Månsson, som dock inte tror att duktige Martin Hammargren kan delta i till slutspelet, då han drabbades av en axelskada under turneringen.

Tuffaste motståndet fick man från Tomelilla lag 2, där segern inskränkte sig till 3-2. Men så gick också TIF vidare som grupptvåor. Besvikelsen i gruppen blev BW 90. I grupp 5 hände det ovanliga att ett lag inte kom till start. Baskemölla fick inte ihop tillräckligt med spelare och uteblev helt enkelt. Enkel gruppsegrare blev Tomelilla 1 som i gruppfinalen slog tillbaka Lunnarp med 5-3. Därmed säkrade Tomelilla IF två platser i helgens slutspel.

Mats Hedfors
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons