Annons

Unik nackdel roar Svenstorp: ”Har vi någonsin haft en emot oss?”

Handikappstraffar är en del av YA-cupen och tilldelas det sämre rankade laget. När Svenstorp tar emot Rörum i andra omgången av YA-cupen frågar sig lagets tränare Kevin Rasmussen om man står inför en unik företeelse.
– Har vi någonsin haft en handikappstraff emot oss? undrar han.
Svenstorp • Publicerad 5 maj 2018
Svenstorp, här i form av vitgrönklädde Freddy Johnstone, tar emot Rörum i YA-cupens andra omgång i helgen.
Svenstorp, här i form av vitgrönklädde Freddy Johnstone, tar emot Rörum i YA-cupens andra omgång i helgen.Foto: Mark Hanlon

Bakgrunden till frågan är att Svenstorps självbild är i omstöpning. Laget som sällan sett annat än division 7, men som ibland gjort en jojorörelse upp i sexan, är nu plötsligt ett topplag i division 6.

Mot division 7-laget Rörum får man således en handikappstraff emot sig.

Annons

– Visst vill vi vinna alla matcher och det är kul att vi ligger i toppen, men vi ser oss nog inte som ett topplag. Vi har många spelare som sysslar med annat och som riskerar att vara borta under perioder av säsongen, säger Kevin Rasmussen, som dock förstår att hans adepter är favoriter i matchen mot division 7-tvåan Rörum.

– Det ska vara skillnad mellan serierna, men vi har all respekt för Rörum, de har gjort det bra.

Svenstorps största problem inför matchen är annars att man till viss del glömt bort den. Man visste inte att man skulle ha värdskapet och fick panikplanera in den på söndagen för att få med den inom den stipulerade matchperioden.

– Vi har några spelare som spelar i Ystapågarna, och de ska ha någon avslutning på lördagen. Jag kan bara hoppas att de kommer i nåt sånär skick till matchen...

Matchen spelas på Svenstorps IP och har avspark klockan 14.30 på söndagen. Vinnaren möter Sjöbo IF i den tredje omgången.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons