United toppar Premier League

Manchester United tog sig förbi Liverpool och gick upp i serieledning i Premier League efter seger över Burnley med 1–0.
Paul Pogba gjorde matchens enda mål i den 71:a minuten.
Fotboll • Publicerad 12 januari 2021
Manchester Uniteds Paul Pogba gjorde matchens enda mål mot Burnley.
Manchester Uniteds Paul Pogba gjorde matchens enda mål mot Burnley.Foto: Peter Powell/AP/TT

Ole Gunnar Solskjærs mannar har nu tagit 29 poäng av 33 möjliga i de senaste elva matcherna och United är för första gången sedan den legendariske tränaren Alex Ferguson slutade 2013 på allvar med och slåss om ligatiteln. Det var det nog inte många som trodde i höstas när United bara vann två av de sex första matcherna på säsongen.

Svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf var inte med i bortamatchen, trots att tränaren Ole Gunnar Solskjær hintat om att svensken, som haft problem med sin rygg under en längre tid, skulle kunna vara spelklar.

Premier League-jumbon Sheffield United fick vänta till säsongens 18:e Premier League-match innan den första segern kom.

Mot Newcastle vann Sheffield med 1–0 sedan Billy Sharp slagit in en straff i andra halvlek. Newcastle spelade med tio man sedan Ryan Fraser blivit utvisad strax före paus.

– Det är 186 dagar sedan senaste segern, jag har räknat. Varje minut av varje timme av varje dag. Det känns bra, säger tränaren Chris Wilder enligt Reuters.

Sheffield är med sina fem poäng kvar på sistaplatsen, tre poäng efter West Bromwich.

I tisdagskvällens tredje match bortabesegrade Everton Wolverhampton med 2–1.