Annons

Vädjade för att få hem stjärnan – togs bort

Under tisdagskvällen lanserade superettanlaget Gif Sundsvall en kampanj för att få hem stjärnan Linus Hallenius.
Kort därefter togs inläggen om kampanjen bort från lagets sociala medier.
Fotboll • Publicerad 7 juli 2020
Gif Sundsvall hoppas få tillbaka Linus Hallenius. Arkivbild.
Gif Sundsvall hoppas få tillbaka Linus Hallenius. Arkivbild.Foto: Mats Andersson/TT

"Som fri spelare går Hallenius runt på Sveriges & Norrlands gator. Hjälp oss visa han vägen hem", skrev Gif Sundsvall i ett inlägg på Twitter, enligt TV4:s Fotbollskanalen , där man uppmanade supportrarna att vara med och finansiera övergången.

Inlägget fanns på Gif Sundsvalls sociala medier i ungefär en timme innan det togs bort.

Annons

"Tidigare i kväll har vi gått ut med en kampanj som har fått fantastisk respons på kort tid. På grund av några detaljer i kampanjen så har vi valt att pausa den för tillfället. Vi kommer att gå ut med mer info inom snar framtid", skriver klubben i ett uttalande.

"Inte långt borta"

I en intervju med Fotbollskanalen säger sportchefen Urban Hagblom att Sundsvall har förhoppningar att få hem publikfavoriten.

– Vi vet inte om det skulle bli Linus även om vi skulle klara av det ekonomiskt, men för att vi över huvud taget ska vara med i matchen måste vi få Sundsvall att hjälpa oss. Men vi upplever att det inte är långt borta, säger Hagblom.

Hallenius, som nyligen bröt sitt kontrakt med cypriotiska Apoel, har tidigare sagt till Sundsvalls tidning att "GIffarna" alltid är aktuellt.

Samtidigt har Aftonbladet skrivit att Hallenius är nära en överenskommelse med allsvenska IFK Göteborg.

"Skulle bli ledsen"

Urban Hagblom säger till Fotbollskanalen att han haft en dialog med anfallaren men inte fått några indikationer på vad han själv vill. Men att han skulle bli besviken om Hallenius gick till Göteborg.

– Jag är också väldigt väl medveten om hur den här branschen och världen fungerar, det gäller att ha respekt för varandras beslut och så får man gå vidare och lycka till om det skulle bli så. Men självklart skulle jag bli ledsen.

TT har sökt Gif Sundsvall för en kommentar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons