Annons

Vändningen: Smederna kör i division 1

Regerande mästarlaget Smederna avsade sig sin plats i elitserien i speedway på grund av coronakrisen.
I stället kommer Eskilstunalaget att köra i tredjedivisionen, division 1, den här säsongen – med start i helgen.
Speedway • Publicerad 11 juli 2020
Smederna firade sitt tredje raka SM-guld i speedway förra året. Ingen av mästarlagets elitförare kommer att köra i division 1. Arkivbild.
Smederna firade sitt tredje raka SM-guld i speedway förra året. Ingen av mästarlagets elitförare kommer att köra i division 1. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Smederna, som har tagit tre SM-guld i rad, var först anmälda till att köra i andradivisionen allsvenskan. Men eftersom flera klubbar, likt Smederna, kanske kommer att vägra köra utan publik är det oklart när och om serien kan starta.

När en plats öppnade upp sig i division 1, sedan Vargarna från Norrköping tackat nej, tog Smederna beslutet att tacka ja. Smedernas lag kommer att vara baserat på juniorer, ingen av mästarförarna kör för speedwayklubben i år.

Annons

– Det är tråkigt, men det är de förutsättningarna vi har, säger Smedernas ordförande Tobias Spångberg till P4 Sörmland.

Smederna inleder division 1 i Gislaved på söndag med matcher mot Örnarna, Nässjö och Gislaved/Hagfors, skriver Eskilstunalaget på sin Facebooksida.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons