Annons

Vanstad IF vann tufft YA-cupmöte

Det var en riktigt jämn match som avslutade den tredje omgången av YA-cupen. Och tuff. Det smällde ordentligt i närkamperna. Men det bjöds också fotboll när Vanstads IF vann över Skurups AIF med 1-0. Nu väntar Sjöbo IF i kvartsfinalen.
Sport • Publicerad 18 maj 2003

- Det var ingen vidare match. Oavgjort kanske hade varit mest rättvist, sa Leif Persson, tränare i segrande Vanstad. - Resultatet var inte rättvist. Sett till antal målchanser så borde det ha blivit oavgjort - åtminstone, sa Skurups spelande tränare Jonas Stridsberg. Skurup inledde piggast och redan efter tio minuter höll Jonas Stridsberg på att lobba in 1-0 på en frispark, men bollen gick strax över. Vanstad spelade in sig i matchen och tog över spelet mer och mer. De skapade flera målchanser, men bjöd också in Skurup som fick flera fina kontringslägen. Båda lagen hade flera chanser i första halvlek, men på olika sätt. Vanstad spelade sig fram på kanterna för att komma till avslut. Skurup var snabbare i omställningarna och kom i djupled. Båda lagen gick dock mållösa till pausvila. I andra halvlek var Vanstad något vassare. Efter tio minuter stod Johan Schön för en riktig soloprestation. Han gick själv med bollen över halva plan för att avslutningsvis lobba över Skurups Johan Andersson i målet. Andersson var mycket duktig under hela matchen och gjorde flera kvalificerade räddningar. Tränaren Jonas Stridsberg vill även lyfta fram liberons insats. - Vår siste man Mattias Svensson var väldigt bra liksom Magnus Jönsson på mittfältet, sa han efter matchen. Strax innan slutsignalen hade Bengt Wihlborg möjlighet att punktera matchen. Han höll på att skruva in en hörna, vilken räddades till retur. Då sköt samme Wihlborg ett kanonskott på mål, vilket Andersson räddade till en ny hörna som också blev farlig. Men även Skurup hade sina chanser. Magnus Jönsson var nära kvittering då han sköt en frispark genom muren rakt på mål. Johan Larsson var dock välplacerad i Vanstadsmålet. Vanstads seger var i stora drag rättvis och nu väntar Sjöbo IF i kvartsfinalen av YA-cupen. - Ja, det blir en riktig internmatch, sa Vanstads tränare Leif Persson. Text Heidi Silvander

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons