Annons

Väntad derbyseger för Pandora

Som väntat blev det en klar seger för Pandora, 25–9, mot Skurup. Men så var det också ettan som tog sig an jumbon i Österporthallen.
Sport • Publicerad 20 november 2008
Trots punktmarkering blev Elin Boström Pandoras bästa målgörare. Här glider hon igenom Skurupsförsvaret och gör ett av sina fem mål. Bild: Linda Olsson
Trots punktmarkering blev Elin Boström Pandoras bästa målgörare. Här glider hon igenom Skurupsförsvaret och gör ett av sina fem mål. Bild: Linda OlssonFoto: 

Frånsett de inledande minuterna och fram till 3-3, var det spel - och målmässigt jämnt i derbyt.

Men sen trampade Pandora gasen i botten. Gick fram till 10-4 i paus och ökade sen på till 15-4 i inledningen av den andra.

Annons

Pandor fortsatte sen att kontrollera matchen och kunde till slut dryga ut till 25-9 som blev slutresultatet.

Skurup inledde med ett 6-0-försvar men när Pandoras storstjärna Elin Boström gjort ett par snabba mål gick man över till att punktmarkera Elin resten av matchen. Detta hotade på inget sätt Pandora men möjligtvis hjälpte det Skurup att hålla förlustsiffrorna nere.

Storsegern till trots var Pandoras tränare Lars-Gösta Andersson inte nöjd med matchen.

- Pliktskyldigt och en provkarta på tekniska fel och missar. Men det var givetvis

glädjande att vi vann.

Båda lagen slarvade stundtals häpnadsväckande och det tappades bollar både hit och dit under matchens gång.

Än en gång fick Pandora således finna sig i att få Elin Boström punktad.

- Det blev lite krampaktigt och vi fick lite problem i och med att Linnea Månsson är sjuk och då Ida Blomberg blev fingerskadad tidigt i matchen. Det blev bättre i slutet av matchen då vi fick bättre rörlighet och högre tempo, menade Lars-Gösta och det är väl bara att hålla med.

Något som du trots allt är nöjd med?

- Båda målvakterna var duktiga.

Annons

Och visst var det så.

Det bjöds överhuvud taget på bra målvaktsspel i det här derbyt. Det var inte bara Pandoras båda målvakter Jessica Olsson och Isabella Jakobsson som visade framfötterna utan även kollegan i Skurup, Caroline Johansson.

Men det fanns andra som gladde i Pandora. Elin Boström visade sin klass när hon fick chansen men också exempelvis Julia Waller, Lina Thorvaldsson och Elinore Nilson för att nämna några.

Skurup fick således inkassera en ny förlust och tränaren Emelie Johansson var inte helt nöjd med spelet.

- Det var dåligt i dag. Vi spelade alldeles för individuellt utan att hjälpa varandra. Synd när vi kan så mycket bättre än vad vi visade i dag.

Något positivt trots allt?

- Caroline Johansson var duktig i målet men det hon i alla matcher.

Själva vill vi också plussa för sexmålsskytten Emma Lööv som var gästernas klart största hot.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons