Annons

Venus Williams vann i comebacken

Serena Williams är inte den enda i familjen som har gjort tenniscomeback i Wimbledon. Även storasyster Venus, 42, har återvänt till grand slam-gräset.
Tennis • Publicerad 2 juli 2022
Venus Williams tog sig vidare i mixeddubbeln tillsammans med Jamie Murray.
Venus Williams tog sig vidare i mixeddubbeln tillsammans med Jamie Murray.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Runt ett år efter sin senaste tävling ställde Venus Williams upp i mixeddubbeln tillsammans med skotten Jamie Murray, bror till tennisikonen Andy Murray.

Och bra gick det.

Annons

Williams/Murray besegrade Michael Venus och Alicja Rosolska med 6–3, 6–7, 6–3 och avancerar därmed vidare till Wimbledons andra runda.

– Han spelade lite svår. Jag har velat spela med honom (Jamie) i evigheter men nu blev det verkligen i sista minuten, säger Venus Williams som egentligen inte hade tänkt att spela i Wimbledon, enligt nyhetsbyrån AFP.

42-åriga Williams tog sin första singeltitel i Wimbledon för 22 år sedan och har vunnit turneringen vid fem tillfällen. Hon har även varit i mixeddubbel-finalen vid ett tillfälle: 2006.

36-årige Murray är i sin tur en dubbelspecialist som har vunnit US Opens och Australian Opens herrdubbel. I mixeddubbel har han varit ännu mer framgångsrik och vunnit Wimbledon två gånger och US Open vid tre tillfällen.

Serena Williams ställde upp i singeltävlingen men slogs ut i första omgången av fransyskan Harmony Tan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons