Annons

Veteranstjärnor lämnar PSG

Fotboll • Publicerad 13 juni 2020
Lagkaptenen Thiago Silva har, precis som målkungen Edinson Cavani, gjort sitt i Paris SG. Arkivbild.
Lagkaptenen Thiago Silva har, precis som målkungen Edinson Cavani, gjort sitt i Paris SG. Arkivbild.Foto: Daniel Cole/AP/TT

Veteranstjärnorna Thiago Silva och Edinson Cavani har gjort sitt i franska toppklubben Paris Saint-Germain.

Det bekräftar sportchefen Leonardo i en intervju med Le Journal du Dimanche.

Annons

– Ja, vi har kommit till slutet. Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta. De här är spelare som har skapat historia i klubben och man funderar om man ska fortsätta tillsammans lite längre eller om det är bäst att inte stanna ett år för länge. Vi behövde ta rätt beslut, både ekonomiskt och när det gäller att släppa fram nästa generation spelare, säger han.

Fotbollsstjärnornas kontrakt går ut i sommar. Brasilianske mittbacken och lagkaptenen Thiago Silva fyller 36 i år och kom från Milan 2012, Edinson Cavani, 33, kom från Napoli 2013 och är klubbens bäste målskytt med 200 mål.

Bägge har sett till att PSG blivit ohotad etta i Frankrike, men samtidigt har resultaten i Europa varit en besvikelse. Den franska ligan avbröts på grund av coronapandemin, men PSG utsågs till mästare för tredje året i rad.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons