Annons

- Vi säljer inte Marcus Ahlm!

Dragkampen hårdnar om IFK Ystads guldklimp och landslagets komet Marcus Ahlm. Bengt Johanssons senaste fynd uppvaktas av åtskilliga proffsklubbar och nu har ett par klubbar även vänt sig direkt till IFK-ordföranden Hans Hulthén.
Sport • Publicerad 22 januari 2002

Som ger ett tydligt svar:

Annons

- Marcus Ahlm är inte till salu. Han har ett gällande kontrakt med IFK Ystad över nästa säsong och det är det enda som är intressant.

Hans Hulthén berättar att han kontaktats av två utländska proffsklubbar, dock inte THW Kiel som den senaste tiden knutits samman med Marcus Ahlm. Enligt vad YA erfar är Barcelona en av de av klubbar som är mest intensiv i sin jakt på Marcus Ahlm.

- De klubbar som jag pratat med har fått samma besked, nämligen att det återstår ett år på kontraktet.

Men går inte det mesta att köpas för pengar...?

- Vi har över huvud taget inte varit beredda att inleda några förhandlingar. Att släppa Marcus Ahlm hade varit att sälja bort en idrottslig ambition som klubben har.

Det har hänt flera gånger att kontrakt brutits och att klubbar kommit överens om en övergång.

- På fotbollssidan tycker jag det ibland verkar som om kontrakt skrivs med tanke på att spelaren ska säljas vidare. Så jobbar inte IFK Ystad. Vi skrev ett treårskontrakt med Marcus Ahlm för att ha en god framförhållning och utgår från att detta kontrakt kommer att fullföljas. Att sälja en spelare trots gällande kontrakt är lite som att prata med kluven tunga.

Marcus själv verkar beredd att bli proffs. Har han för er uttryckt önskemål om att få lämna föreningen i förtid?

–≈Vi har diskuterat situationen med Marcus men jag kan inte redogöra för vad som sagts i dessa samtal.

Har ni nytta av en spelare som kanske hellre skulle vilja spela i ett annat land?

Annons

- Marcus är en bra kille med en seriös inställning. Vi utgår från att han kommer att vara mycket duktig även nästa säsong.

Kan du lova IFK Ystads supportrar att han spelar kvar i klubben.

- Lova kan man aldrig göra, det kan hända saker som inte går att förutspå.

Genom Magnus Wislander har THW Kiel förhört sig om Marcus Ahlms kapacitet och lovordats av den smått legendariske svens-ken. Det är ju som ersättare för just Wislander som Kiel börjat intressera sig för Marcus Ahlm.

Och en sak är säker: Skulle det bli succé i EM för Marcus Ahlm kommer telefonsamtalen till Hans Hulthén inte direkt att bli färre.

Fast enligt Hulthén blir svaren samma.

No på spanska och nein på tyska.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons