Annons

Vilken vecka!

Någon har kallat november för årets mest onödiga månad. Det kan ha varit jag själv. Men den lokala elitidrotten sätter i alla fall en liten guldkant på tillvaron. Veckan vi har framför oss går inte av för hackor.
Sport • Publicerad 3 november 2008
YA:s sportkrönikör Jan Ohlsson.
YA:s sportkrönikör Jan Ohlsson.Foto: 

Det börjar redan i morgon med Skånederbyt i handbollens elitserie mellan IFK Ystad och IFK Trelleborg. Ställ inte in er på något skönspel, men viktiga poäng och massor av prestige står på spel.

På söndag brakar Ystadsderbyt mellan YIF och IFK loss. Här är prestige bara förnamnet. Derbyt handlar om känslor till en klubb som vandrat i generationer. Kanske kittlar matchen inte fullt lika mycket som för två år sedan. Det första elitderbyt mellan YIF och IFK var ett stycke svensk handbollshistoria. Men likafullt: Klockan 16.15 på söndag kommer Österporthallen att puttra som en mustig höstgryta och vi är rätt många som vill slicka i oss.

Annons

Inklämt mellan handbollsderbyna blir det pingisfest i Simrishamn mellan Gröstorp och Spårvägen. På torsdag kommer nämligen en levande legend på besök. Mikael "Äpplet" Appelgren är för bordtennisens elitserie vad Henrik Larsson är för fotbollsallsvenskan. Störst och bäst. En stor artist och en säker publikmagnet.

Egentligen spelar Äpplet inte bara för löst och för långt i från bordskanten; han är dessutom för gammal för elitidrott. 47 bast! Om det säger mest om standarden på svensk pingis eller om Mikael Appelgrens unika egenskaper låter jag vara osagt. Men han är obesegrad och pumpar frustration i motståndarna genom att hela tiden lägga tillbaka bollen. Se honom. Imponeras av honom.

* * *

I dag, i en annan del av världen: Obama vs McCain.

* * *

Äpplet kommer till Österlen. Blir det en tavla?

* * *

Niclas Ekberg!

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons