Annons

Vinna eller försvinna för Barcelona: "Som en final"

Nytt avancemang till Champions Leagues åttondelsfinal? Eller fortsatt spel i Europa League till våren?
I morgon avgörs Barcelonas öde.
Fotboll • Publicerad 7 december 2021
Memphis Depays Barcelona spelar en nyckelmatch borta mot Bayern München på onsdagen. Arkivbild.
Memphis Depays Barcelona spelar en nyckelmatch borta mot Bayern München på onsdagen. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Den katalanska storklubben har varit en av giganterna i Champions League efter millennieskiftet. Vid fyra tillfällen har "Barça" plockat hem klubblagsfotbollens mest åtråvärda titel.

Men i år kan äventyret ta slut redan i gruppspelet.

Annons

Efter 0–0-resultatet hemma mot Benfica för två veckor sedan är Barcelona i morgon piskat att vinna borta mot redan klara gruppsegraren Bayern München för att säkra avancemang på egen hand. Benfica skuggar nämligen två poäng bakom och går i kraft av bättre inbördes möten med Barcelona – det slutade 3–0 till portugiserna hemma i Lissabon tidigare i höstas – vidare om man vinner hemma mot redan klara gruppjumbon Dynamo Kiev samtidigt som Barcelona inte vinner i München.

– Det är vår sista chans att gå vidare så det är som en final. Vi måste vara väldigt bra förberedda mentalt och ge allt får att nå resultatet vi behöver, säger anfallaren Memphis Depay i en videointervju på FC Barcelonas webbplats.

– Givetvis påverkas vi av vad som händer i Benficas match, men vi måste fokusera på oss själva och åka dit för att vinna matchen, fortsätter nederländaren.

Skulle Barcelona inte lyckas med uppgiften blir det uttåg redan i gruppspelet för första gången sedan säsongen 2000–01.

Värt att notera är att matchen spelas inför tomma läktare på grund av rådande coronarestriktioner i Tyskland.

Onsdagens Champions League-matcher

Juventus–Malmö FF, Zenit S:t Petersburg–Chelsea (båda klockan 18.45), Bayern München–Barcelona, Benfica–Dynamo Kiev, Atalanta–Villarreal, Manchester United–Young Boys, Salzburg–Sevilla och Wolfsburg–Lille (samtliga 21.00).

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons