Formstarka Eskilstuna åkte på en tung smäll borta mot Vittsjö i damallsvenskan i fotboll.
0–1-förlusten innebär att en lång segersvit är bruten.
Fotboll • Publicerad 4 september 2021
Vittsjö slog Eskilstuna på hemmaplan. Arkivbild.
Vittsjö slog Eskilstuna på hemmaplan. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson /TT

Eskilstuna har varit oövervinneliga efter sommaruppehållet där man radat upp sex raka segrar och inte släppt in ett enda mål.

Det började även bra under lördagens bortamatch mot Vittsjö där tabelltrean ordnade fram flera fina chanser.

Men sedan kom bakslaget.

Strax före halvtidsvilan damp bollen ner i bortalagets straffområde och efter en del flipperspel fick mittbacken Sandra Adolfsson tag i bollen och rullade in ledningsmålet.

Ett överraskat Eskilstuna tappade initiativet i den andra halvleken och lät Vittsjö diktera tempot. Men några fler mål blev det inte – och Skånelaget knep en välbehövlig 1–0-seger.

– Det var jätteskönt. Det var ett tag sedan vi vann. Det betyder jättemycket eftersom det gått lite trögt för oss sedan uppehållet, säger Adolfsson.

I och med det klättrar Vittsjö upp på sjätte plats i den allsvenska tabellen. Eskilstuna behåller fortfarande greppet om tredjeplatsen som också innebär spel i Europa.

Drömmål från stjärnan

Serieledande Rosengård tog en programenlig 3–0-seger hemma mot nykomlingen AIK.

Stockholmslaget lyckades hålla tätt i nästan en timme innan Jelena Cankovic slog till med ett drömmål.

– Det var ett väldigt viktigt mål, säger mittfältsstjärnan till Aftonbladet.

I den 71:a minuten ökade Gudrún Arnadóttir på till 2–0 med en hörnnick – och ett par minuter senare fastställde Olivia Schough slutresultatet när hon rann igenom och rullade in 3–0.

Häcken hänger på

Segern innebär att Rosengård behåller ett fast grepp om förstaplatsen i tabellen, sex poäng före titelkonkurrenten Häcken som bortaslog Piteå med 1–0.

Hisingenlaget bjöd inte på någon bländande insats, men lyckades knipa alla tre poäng efter Mille Gejl Jensens mål i början av andra halvlek.

– En skön vinst efter en period där det varit mycket matcher. Det har varit tajt matchschema och den här matchen kommer mitt emellan två CL-matcher. På så sätt ska vi vara nöjda, säger Stina Blackstenius till Aftonbladet.

Örebro knep också en uddamålsseger borta mot jumbon Växjö. Wilma Öhman gjorde matchens enda mål i den 74:e minuten.