Annons

VM-guldmedaljör överfallen på båt

Spjutkastaren som tog guld i friidrotts-VM i Eugene, Anderson Peters, blev attackerad på en båt i hemlandet Grenada. Nu riskerar han att missa tävlingar.
Friidrott • Publicerad 12 augusti 2022
Anderson Peters. Arkivbild.
Anderson Peters. Arkivbild.Foto: Gregory Bull/AP/TT

Världsettan Anderson Peters blev överfallen på en båt i sitt hemland Grenada i onsdags. Det bekräftar hans agent Alfons Juck för SVT.

Peters festade på en båt vid hamnen när en grupp män attackerade honom. Händelsen undersöks av polis som också rapporterar att spjutkastaren fick mindre skador.

Annons

– Han är okej. Det är inga spektakulära skador, inget så farligt. Mest blåmårken och smällar. Men han behöver undersökas mer, säger Alfons Juck.

24-åringen tog guld i friidrotts-VM i Eugene och Grenadas premiärminister Dickon Mitchell har kommenterat händelsen.

"Jag är besvärad över händelsen som vår idrottsikon och världsmästare Anderson Peters varit med om", skriver han på Facebook.

Diamond League-galan i Lausanne den 26 augusti kan vara i fara för Peters.

– Vi får se vad som händer och vad undersökningarna visar. Men han känner sig okej och tackar för allt stöd, säger Juck.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons