Annons

Vos vann – diskad efter målgång

Marianne Vos tog sin fjärde seger i World Tour-tävlingen i Vårgårda efter en spurtstrid. Men efter loppet diskades nederländskan för att ha legat på styret, uppger SVT.
Cykel • Publicerad 7 augusti 2022
Marianne Vos vann linjeloppet i Vårgårdda för fjärde gången. Arkivbild.
Marianne Vos vann linjeloppet i Vårgårdda för fjärde gången. Arkivbild.Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

Glädjen förbyttes i frustration för världsstjärnan Vos som fick beskedet på väg till prispallen efter loppet.

Det är inte tillåtet att ligga på styret under en tävling. Segern går nu till fransyskan Audrey Cordon-Ragot, Trek-Segafredo-stallet, som förlorade en spurtstrid mot Vos på upploppet.

Annons

Svenska stjärnskottet Julia Borgström gjorde en ny stark tävling, men kunde inte hålla sig framme när loppet skulle avgöras.

Borgström och landslagskompisen Emilia Fahlin var länge med i täten i linjeloppet över 125,7 kilometer, men fick släppa med 14 kilometer kvar när Vos och ytterligare tre cyklister attackerade och lämnade tätklungan bakom sig.

En utbrytning som höll ända in i mål.

Fahlin och Borgström höll sig kvar i klungan som jagade tätkvartetten och kom på nionde respektive 13:e plats, tolv sekunder bakom Cordon-Ragot.

21-åriga Julia Borgström fick ett stora genombrott i Tour de France nyligen där hon slutade trea i U23-tävlingen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons