Annons

Wahlquist i VM-stöt

Johnny Wahlquist, Skurups Kraftsport, laddade upp inför VM i Bratislava på bästa tänkbara sätt. Han blev sydsvensk mästare i bänkpress och fick pris som tävlingens bästa lyftare alla kategorier.
Sport • Publicerad 3 november 2002

- Jag åkte upp för att ta guld. Det var elfte gången jag blev sydsvensk mästare och ärligt talat är konkurrensen i min klass inte så stor. Då är det roligt att man får pris som bästa lyftare totalt. Vi var 58 lyftare på plats, sa Johnny Wahlquist som tävlar i +125-kilosklassen. Han lyfte 250 kg och var överlägsen i sin kategori. I den totala poängställningen var det desto jämnare. Det priset vann han med bara tre poängs marginal. Skurup representerades också av 63-årige Leif Waldeck i 100-kilosklassen. Hans lyft på 152,5 kg räckte till en bronsmedalj. Fler Skurupslyftare än så kom inte till start. Tävlingen gällde också som den sista omgången i serieprogrammet och eftersom Skurup, som tävlar i elitserien, inte kom med ett lag blir det förmodligen degradering till division 1. - Jag kan inte tänka mig att vi klarar oss kvar nu när vi inte fick några poäng i sista omgången. Vi har lite problem med skador och folk som är utomlands och bestämde oss för att satsa på lagfinalen i Örebro i stället. Det är inte så att vi direkt sörjer att vi åker ur elitserien i bänkpress. Styrkelyft kommer i första hand, sa Lennart Engbe i Skurups Kraftsport. Skurup är nämligen kvalificerat till SM-finalen i styrkelyft som avgörs i Örebro i slutet av november. Som fyra i elitserien får sydöstklubben vara med i finalen och göra upp om slutplaceringar och prispengar med Örebro, Eskilstuna och Jönköping. - Att bara komma bland de fyra är vi jättenöjda med men i finalen får vi det nog väldigt tufft. Kan vi komma trea är det starkt gjort, sa Lennart Engbe.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons