Annons

Winther: "Inte lätt att ta poäng"

I dag är det dags för ny elitseriematch. Ystads IF möter IFK Skövde klockan 19 i Arena Skövde. "Vi ser fram emot den här toppmatchen", säger Skövdes tränare Henrik Schneider.
Sport • Publicerad 11 november 2008
YIF-tränaren Torben Winther är osäker på vinstchanserna mot Skövde. Arkivbild: YA
YIF-tränaren Torben Winther är osäker på vinstchanserna mot Skövde. Arkivbild: YAFoto: 

Schneider tror på en fysisk och tät match. - YIF är ett storväxt och homogent lag som har starkt skytte men också uppstyrt spel som fungerar. För att vinna måste vi göra det vi är bra på, sätta fart på bollen så att vi får svaj på deras försvar och sedan ska vi naturligtvis kontra så mycket vi kan, säger han.

Skövde kommer eventuellt att få undvara Erik Svernling som ännu inte hämtat sig riktigt efter en kollision i matchen mot Redbergslid härom veckan. Ystads IF kommer däremot med bästa tänkbara manskap, vilket innebär fortsatt matchning av Kaupo Palmar och Magnus Lindén samt att Pierre Hammarstrand och Konrad Rasmussen blivit kvitt förra veckans skavanker.

Annons

Men trots det är YIF-tränaren Torben Winther osäker på vinstchanserna.

- Skövde är ett starkt hemmalag så det blir inte lätt att ta poäng, även om vi lyckades med det förra säsongen. De trycker på bra i sitt kontringsspel så det gäller att vi minimerar våra tekniska fel och tar tillvara våra lägen. Vi måste spela förnuftigt, annars kommer vi inte att ha en chans, säger han.- Det är framför allt Erik Axelsson på linjen som vi måste ligga rätt på men de har gott om andra duktiga spelare som Erik Svernling, Magnus Järlström och Johan Elf. Fast visst kan vi klara av att vinna. Formmässigt pekar kurvan uppåt, speciellt nu när vi fått med fler spelare i träning, fortsätter Winther.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons